pidab AB

Hållbara helhetslösningar som skapar långsiktig nytta
Vår främsta tillgång är våra medarbetare – deras gedigna kunskap om industrins utmaningar och teknikens möjligheter är en ovärderlig kunskap och tillgång för oss och för våra kunder. Alla våra uppdrag är unika. Vi erbjuder ett brett och konkurrenskraftigt utbud av kompetenser, tjänster och produkter inom flera branscher med en anda där kvalitet, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten.

Din nästa utmaning
Pidab är ett dotterbolag till Eurocon och är experter inom processindustrin med unik och omfattande kunskap inom mätteknik, reglerteknik, funktionssäkerhet, simulering och optimering. På pidab är vi kända för vår erfarenhet, vårt engagemang och att ha ett öga för helheten.

Vi söker dig som har erfarenhet av processindustrin inom el, automation och instrumentering. Du kommer att arbeta i uppdrag från idé till genomförande och uppföljning. Projekten är varierande och utmanande och en stor del är inhouseverksamhet. Vi tar även helhetsansvar för multidisciplinära anläggningsprojekt.

Dina arbetsuppgifter:

 • Instrumentspecificering
 • Specificera utrustning och grundkonstruktioner
 • Konstruktioner
 • Kundavstämningar genom besök och telefonkontakt
 • Kontakt med leverantörer
 • Medverkar på plats vid idrifttagning

Vem är du?
Vi söker dig som är instrument/automationsingenjör [HW1] med erfarenhet av fältinstrumentering och gärna funktionssäkerhet och SIL hantering eller att du har erfarenhet från elkonstruktion. Du ska vara utbildad civilingenjör/högskoleingenjör alternativt ha motsvarande arbetslivserfarenhet på minst tre år.

Vi ser gärna att du:

 • Är utbildad civilingenjör/högskoleingenjör alternativt ha motsvarande arbetslivserfarenhet i minst tre år.
 • Har kunskap om instrumentering eller elkonstruktion
 • Har kunskap i funktionssäkerhet SIL och ATEX
 • Har goda kunskaper om uppbyggnad och funktionen hos processystem
 • Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift

Som person är du driven, noggrann och engagerad samt van att arbeta självständigt. Du har en bred och övergripande förståelse för teknik och är van att jobba mot uppsatta mål. Du ser dig själv som en teamspelare med god social kompetens, är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera och underhålla relationer. Du arbetar strukturerat och är van att driva dina processer kvalitetsmedvetet.

Vi kommer att stödja din utveckling med funktionssäkerhet, erfarenhetsöverföring, kurser och projekt.

För oss är det viktigt att ditt beteende samspelar med pidab och Eurocons kärnvärden: kvalitet, engagemang och gemenskap. 

Vi arbetar med löpande urval och ber dig därför skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder en arbetsplats med platt organisation, korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter. Du blir en del av ett härligt och engagerat team med stor frihet och eget ansvar som arbetar tillsammans för att skapa en enklare vardag för våra kunder. Hos oss finns det goda möjligheter att kombinera karriär med familj- och fritidsliv. Pidab beskrivs ofta som ett familjärt företag och vi lägger stor vikt vid att skapa kreativa och välkomnande arbetsplatser där människor trivs.

Vi bryr oss om våra medarbetare och erbjuder därför ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, lunchförmån, förstärkt föräldrapenning och sjukvårdsförsäkring.

Om Eurocon
Eurocon är ett expanderande teknikkonsultföretag som erbjuder spetskompetens i form av kvalificerade tjänster och system för genomförande av industriprojekt av alla storlekar och komplexitet. Med vårt höga tekniska kunnande, långa erfarenhet och aktiva deltagande i olika utvecklingsmiljöer, skapar vi tillsammans med våra samarbetspartners en unik plattform varifrån vi kan leverera säkra, hållbara och lönsamma tekniska lösningar för framtidens samhälle.

Eurocon med dotterbolagen KLT, Pidab, SiteBase och Eurocon Sydväst sysselsätter cirka 285 medarbetare och är en del av Rejlers Sverige AB. Eurocon finns på över tio orter från Kiruna i norr till Karlshamn i söder. Läs mer på eurocon.se och pidab.com

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/6
Kontakt
 • Per Forsbring, 031-3342624
Publicerat 2024-02-29
Sista ansökningsdag 2024-08-30
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb