pidab AB

Vill du arbeta på en modern arbetsplats där vi bryr oss om varandra, har stor framtidstro och är övertygade om att teamwork är nyckeln till framgång? 

Pidab växer och söker nu dig som brinner för processäkerhet till vårt team i Göteborg. Möjligheterna för dig att växa med oss är stora och i rollen som konsult hos oss kommer du att arbeta med funktionssäkerhet och/eller riskanalys inom processindustrin. Vill du vara med på vår resa? Läs vidare!

Pidab är ett dotterbolag till Eurocon och är experter inom processindustrin med unik och omfattande kunskap inom mätteknik, reglerteknik, funktionssäkerhet, simulering och optimering. På pidab är vi kända för vår erfarenhet, vårt engagemang och att ha ett öga för helheten.

OM JOBBET
Som konsult i vårt team bidrar du till att skapa och upprätthålla funktionssäkerhet och/eller riskanalyser i våra kunders anläggningar. Vi är med i hela kedjan, från förfrågningsunderlag till idrifttagning där vi även tar helhetsansvar för multidisciplinära anläggningsprojekt. Projekten varierar i storlek och är till stor del inhouse.

Vidare kommer ditt arbete bestå av: 

 • Riskanalys
 • LOPA
 • SIL bestämning
 • SIL verifieringar
 • Specificera utrustning och grundkonstruktioner för funktionssäkerhet
 • Stödja konstruktörer
 • Kundavstämningar genom besök och telefonkontakt
 • Kontakt med leverantörer
 • Valideringar

VEM ÄR DU?
Vi söker efter dig som trivs i konsultrollen där du ständigt får utmana och utveckla våra kunder! Precis som vi är du en person som gillar att ha roligt på jobbet och tycker att samarbete med kollegor och kunder är en naturlig del av arbetet. Du har en bred och övergripande förståelse för teknik och är van att jobba mot uppsatta mål.

Att arbeta som konsult innebär att uppdragen och arbetsuppgifterna varierar från enklare till mer komplexa och därför vill vi att du är driven, noggrann och engagerad som person och kan vara din egen ”projektledare” när det behövs. Du ser dig själv som en teamspelare med god social kompetens, är nyfiken och vill bredda din kompetens inom processäkerhet.

Skulle vi skriva en önskelista över vilka kompetenser och erfarenheter du har skulle den se ut ungefär så här:

 • Utbildad civilingenjör/högskoleingenjör alternativt ha motsvarande arbetslivserfarenhet i minst 5 år.
 • Några års erfarenhet av processindustrin inom riskanalys och LOPA
 • Har kunskap i funktionssäkerhet SIL
 • Har goda kunskaper om uppbyggnad och funktionen hos processystem.
 • Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift

Som arbetsgivare erbjuder vi dig kompetensutveckling genom kurser och erfarenhetsöverföring. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som bör andas kvalitet, engagemang och gemenskap. Att du är en lagspelare som gärna samarbetar och delar med dig av din kunskap till andra ser vi som en självklarhet. Det är så vi gör både på pidab och Eurocon.

VAD DU FÅR
På pidab blir du en del av en öppen och välkomnade atmosfär, samtidigt som du arbetar i en framtidsinriktad verksamhet med starkt utvecklingsfokus präglad av nyfikenhet, stor frihet och glädje.

I en region som växer allt starkare inom industrin ser vi ljust på framtiden och har stora möjligheter att växa genom flera intressanta och utvecklande projekt. Det här är ett gyllene tillfälle för dig att få vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss.

Vi erbjuder ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, lunchförmån, förstärkt föräldrapenning och sjukvårdsförsäkring.

OM EUROCON
Eurocon med dotterbolagen KLT, Pidab, SiteBase och Eurocon Sydväst sysselsätter cirka 285 medarbetare och är en del av Rejlers Sverige AB. Eurocon finns på över tio orter från Kiruna i norr till Karlshamn i söder. Läs mer på eurocon.se och pidab.com

Vi arbetar med löpande urval och ber dig därför skicka in din ansökan så snart som möjligt, välkommen till pidab!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/7
Kontakt
 • Per Forsbring, 031-3342624
Publicerat 2024-02-29
Sista ansökningsdag 2024-08-30
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb