Eurocon Engineering AB , Karlshamn

Vill du arbeta på en modern arbetsplats där vi bryr oss om varandra, har stor framtidstro och är övertygade om att teamwork är nyckeln till framgång? 

Vi på Eurocon växer och söker nu fler konstruktörer inom rör- och anläggning (Plant design) till vårt team i Karlshamn. Möjligheterna för dig att växa med oss är stora och i rollen som konsult hos oss kommer du att arbeta med att effektivisera och framtidssäkra en hållbar industri. Vill du vara med på vår resa? Läs vidare!

OM JOBBET
Som konstruktör i vårt team bidrar du till att skapa och upprätthålla hög prestanda och produktivitet i våra kunders anläggningar. Vi är med i hela kedjan, från förfrågningsunderlag till idrifttagning, där du förutom konstruktionsarbete stöttar med tekniska idéstudier, detaljkonstruktion, beräkningar och framställande av arbetsunderlag. Du bistår som tekniskt stöd vid bland annat inköp och idrifttagningar under hela projektet. Du kommer att ingå i ett projektteam som samarbetar med representanter från både kund och leverantörer. Det finns stora möjligheter att ta en ledande roll som uppdragsledare i våra projekt och att vara handledare till yngre kollegor.

Vidare kommer ditt arbete bestå av: 

 • Delaktighet i hela kedjan, från förstudie till driftsättning av uppförda anläggningar
 • Laserskanning och 3D-modellering
 • Framtagning av layouter och konstruktionslösningar
 • Projektering av rörsystem och mekaniska konstruktioner
 • Delaktighet i val av material och komponenter
 • Beräkningar, inköp och projektplanering
 • Tekniskt stöd under hela projektet

Vi har flera spännande förfrågningar på gång och våra uppdragsgivare finns främst inom branscherna massa-/papper samt energi och kemi.

VEM ÄR DU?
Vi letar efter dig som trivs i konsultrollen där du ständigt får utmana och utveckla våra kunder! Precis som vi är du en person som gillar att ha roligt på jobbet och tycker att samarbete med kollegor och kunder är en naturlig del av arbetet. Du har en bred och övergripande förståelse för teknik och är van att jobba mot uppsatta mål.

Att arbeta som konsult innebär att uppdragen och arbetsuppgifterna varierar från enklare till mer komplexa och därför vill vi att du är driven, noggrann och engagerad som person och kan vara din egen ”projektledare” när det behövs. Du ser dig själv som en teamspelare med god social kompetens.

Skulle vi skriva en önskelista över vilka kompetenser och erfarenheter du har skulle den se ut ungefär så här:

 • Teknisk utbildning från universitet, högskola, yrkeshögskola eller arbetat dig till motsvarande kunskap
 • Några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom industri- och energisektorn är meriterande
 • Erfarenhet av CAD-verktyg. Meriterande är E3D, Autodesk Plant 3D eller Cadmatic.
 • God datorvana och grundläggande kunskaper i MS Office-paketet
 • Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift
 • Har tekniskt intresse, en vilja att lära, är nyfikenhet på yrket och har initiativförmåga
 • Har en förmåga att samarbeta och ha ett kommunikativt förhållningssätt till både arbetskollegor, leverantörer och kunder.

Som arbetsgivare erbjuder vi dig kompetensutveckling i både CAD-programvaror och i din utveckling som konstruktör och uppdragsledare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som bör andas nyfikenhet, engagemang och motivation. Att du är en lagspelare som gärna samarbetar och delar med dig av din kunskap till andra ser vi som en självklarhet. Det är så vi gör på Eurocon.

VAD DU FÅR
På Eurocon blir du en del av en öppen och välkomnade atmosfär, samtidigt som du arbetar i en framtidsinriktad verksamhet med starkt utvecklingsfokus präglad av nyfikenhet, stor frihet och glädje.

I en region som växer allt starkare inom industrin ser vi ljust på framtiden och har stora möjligheter att växa genom flera intressanta och utvecklande projekt. Det här är ett gyllene tillfälle för dig att få vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss.

Vi erbjuder ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, rådgivning av tjänstepension, månadsvis massage, förstärkt föräldrapenning, maximala nivåer av sjukersättning, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att teckna andra förmånliga försäkringar.

OM EUROCON
Eurocon med dotterbolagen KLT, Pidab, SiteBase och Eurocon Sydväst sysselsätter cirka 285 medarbetare och är en del av Rejlers Sverige AB. Eurocon finns på över tio orter från Kiruna i norr till Karlshamn i söder. Läs mer på eurocon.se

Vi arbetar med löpande urval och ber dig därför skicka in din ansökan så snart som möjligt, välkommen till Eurocon!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlshamn
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2024/24
Kontakt
 • Fredrik Gerling fredrik.gerling@eurocon.se, 072-4511698
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-08-18
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb